Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

http://www.ert.gr/sygkentrosi-diamartyrias-ton-ergazomenon-se-olp-ke-olth-sto-dimotiko-theatro-pirea/

Συγκέντρωση εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά

9:06 πμ | 4 ώρες πριν
  
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 στο δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι που ζητούν δεσμεύσεις από τα εμπλεκόμενα υπουργεία θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία του ΟΛΠ.
Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι πιθανότατα θα υπάρξει απάντηση από τους εμπλεκόμενους φορείς ενόψει και της έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων την Παρασκευή 10 Ιουνίου.
«Διεκδικούμε κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό μας ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών.
«Μήνες τώρα η κυβέρνηση έχει πολλές φορές διακηρύξει ότι στη διαδικασία υλοποίησης των δεσμευτικών, με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, ιδιωτικοποιήσεων, βασικό μέλημα παραμένει η προστασία των εργασιακών σχέσεων» ανέφεραν πρόσφατα σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος.
Ήδη βρισκόμαστε σε φάση ολοκλήρωσης αυτών των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, είχαν τονίσει οι τρεις υπουργοί και κάλεσαν όλους τους εμπλεκόμενους να βοηθήσουν στην προσπάθεια για μια δίκαιη λύση που άμεσα και μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε όφελος όλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου